fbpx

Persoonlijk

Hi, mijn naam is Evelien (Eef)

Ik ben 32 jaar, woon in Deventer en ik ben diëtist en gezondheidswetenschapper. Mijn passie is mensen helpen bij hun voeding en leefstijl, zodat zij met minder klachten en met meer (zelf)vertrouwen door het leven gaan.

Op mijn 18e werd ik ernstig ziek. Ik kreeg kanker en moest een lange periode van chemokuren en operaties ondergaan. Deze periode heeft mijn kijk op het leven veranderd en heeft mij gemotiveerd om andere mensen te helpen bij hun gezondheid. Hoewel ik inmiddels al vele jaren ‘gezond’ ben, heb ik sinds de chemokuren te maken met darmklachten (prikkelbare darm syndroom) en vermoeidheidsklachten. Ik was lange tijd zoekende naar een voor mij passende leefstijl zodat ik met meer energie en minder buikklachten door het leven zou gaan én nog steeds zou kunnen genieten van lekker eten. Hoewel een goede balans altijd lastig blijft (ook voor een health professional ;)) heb ik inmiddels ervaren dat passende voeding en voldoende beweging en ontspanning, kunnen zorgen voor veel minder klachten. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen dit ook te laten ervaren!

Visie

Mijn visie op een gezonde leefstijl is een gevarieerd voedingspatroon met vooral onbewerkte voedingsmiddelen en veel plantaardige voeding. Bij ziekte kan dit anders zijn, omdat het lichaam dan soms andere behoeftes heeft. Af en toe ‘snacken’ past ook binnen een gezond voedingspatroon. Ik ben niet van de hypes, dit zijn vaak alleen maar tijdelijke oplossingen. Naar mijn mening is het belangrijk om te streven naar duurzame aanpassingen in het voedingspatroon waar je de rest van je leven profijt van kan hebben. Naast voeding is voldoende beweging en ontspanning noodzakelijk en ben ik er van overtuigd dat een gezonde leefstijl ook inhoudt dat je lekker in je vel zit en voldoening haalt uit je dagelijkse bezigheden.